Turistička zajednica grad Metković

Tematska turistička cesta Neretva, dolina života

Tematska turistička cesta Neretva dolina života dio je ruralne turističke ponude Dubrovačko-neretvanske županije. Rijeka Neretva objedinjuje ovaj posebni prostor plodne doline iz koje izrastaju brojna bogatstva prirode. Raznolikost životinjskog svijeta sačuvana je u ornitološkim rezervatima i Ornitološkoj zbirci Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću. Fotosafari neretvanskim rukavcima i jezerima i to u tradicionalnoj neretvanskoj lađi, osim prekrasne prirode otkrit će i priče o potonulim gradovima, ostacima antičkih rimskih vila rustika. U Vidu je i arheološki muzej Narone, sagrađen iznad Augusteuma, hrama posvećenog caru Augustu, koji svjedoči o životu na ovim prostorima od antičkog vremena. Dosad nigdje, osim u samom Rimu, nije pronađena tako cjelovita, umjetničkom izvedbom perfektna i arheološki vrijedna skupina kipova.

Posebna je i gastronomska priča – specijaliteti od riba, ptica i žaba ulovljenih u Neretvi, te autohtoni neretvanski brodet od jegulja i žaba, kao i vrlo posebna vina ovog područja.

Ljubiteljima duge šetnje, grad nudi razne staze kroz značajan krajobraz Predolac-Šibanica, ili ako vam je draži biciklizam, možete istražiti pejzaže kroz biciklističku MTB rutu Prud-Dragovija-Vid.

Po svom geografskom položaju Metković je idealno polazište za kraće ili duže izlete. Kitesurfing i windsurfing entuzijasti mogu uživati ​​na ušću Neretve samo 20 km od centra grada.

Ušće je uz to idealan prostor za fotografe jer obiluje raznovrsnim svjetlosnim fenomenima, posljedicom susreta neba, mora, pijeska, oblaka, i naglih promjena smjerova puhanja vjetrova.

Posve su blizu prekrasna Baćinska jezera, primorska mjesta poput Blaca, Komarne i Kleka. Od Metkovića do Međugorja i Mostara imate pola sata vožnje i sat ili više u Ston, Dubrovnik i Split.

 

Više informacija: www.rural-dubrovnik-neretva.hr

 

 

Pročitano 22037 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2017 11:51
Objavljeno u Aktivnosti i atrakcije