OKUSI DESTINACIJU
Istražite raznolikost okusa u srcu Doline Neretve! Otkrijte neodoljive delicije i autentične arome, putovanje kroz okuse koje ćete pamtiti. Ono, međutim, po čemu je kraj nadaleko gastronoski poznat jest posve autohton neretvanski brodet u kojem su glavni sastojci jegulja i žaba.
Počesto se u njemu nađe i drugih vrhunskih riba, poput iverka, poznatog po tome što živi samo u vodama apsolutne čistoće. Priprema brodeta tj. “”brujeta”” naizgled je jednostavna, ali to je samo varka jer svako neretvansko mjesto, svaki restoran, svaka kuća ima neki svoj naročit način, neku tajnu koja njegov brodet čini drukčijim, specifičnim i koja vas dovodi u nerazrješivu dvojbu oko procjene koji je doista bolji. Jegulja se može peći na ražnju, a vrlo je ukusna i sušena. Osim jegulje, žaba i kvalitetne ribe, neretvanska kuhinja naročito u jesen i zimi, oduševljava sladokusce izvrsnim jelima priređenim od ptica močvarica, posebice od lisaka. Blizina mora osigurava uvijek svježu morsku ribu koju domaći ribari love u Neretvanskom kanalu. U neretvansku kulinarsku tradiciju spadaju i jela ispod peke (sačure).
Putovanje kroz okuse Neretve
Restoran Đuđa i Mate
RESTAURANT “ĐUĐA I MATE”
Velika riva 2, 20352 Vid
Tel. – 020 687 500
Restoran Villa Neretva
RESTAURANT „VILLA NERETVA“
Splitska 14, Krvavac II
Telefon: 020 672 200
Konoba Vrilo
Pizzerija Milano
PIZZERIJA MILANO
Sportska b.b. – Metković
+385 20 688 888
https://pizzeria-milano.hr
Papar Grill
Konoba Ponte
KONOBA PONTE
Splitska ulica 21
Telefon: 020 456 828
Industry Pub
INDUSTRY PUB
Ul. kralja Zvonimira 4, 20350,
+385 20 488 575
https://www.facebook.com/industrymtk
https://www.instagram.com/industrypub